Vse za nego duše

“Magic is believing in yourself, if you can do that, you can make anything happen.*”
– Johann Wolfgang von Goethe

* “Čarovnija je verjeti vase. Če lahko to storiš, se lahko zgodi prav vse.”   Johann Wolfgang von Goethe

Refleksna masaža
Metamorfna tehnika
nega duše
Čarobni dotik
Hipnoza
Moxa
Ventuze
nega duše
Reiki
Access bars

Kaj pa je nega duše? Človek je družabno bitje, ki je tesno povezan z naravo. Za svoj obstoj ne potrebujemo veliko – hrano, nekaj oblek, družino, prijatelje, delo. Nekje na naši poti smo se izgubili. S tem, ko postaja družba usmerjena navzven ljudje izgubljajo stik sami s seboj. Delavniki se podaljšujejo, materialne dobrine se kopičijo, avtomobili, računalniki so čedalje bolj zmogljivi, hitrejši, boljši ter seveda dražji. Pa vendar, nas to dela srečne? Ali smo le še nadomestljivi roboti, brez sočutja do sočloveka, brez prostega časa, živčne razvaline? Za trenutek (če sklepate, da niste v tem) pomislite, predstavljajte si, da delate po 12 ur dnevno, ste v stalnem stresu, krču, vedno se mudi, nenaspani,… Kakšen je občutek?

Telo je v krču, je kot togo drevo, ki se ne more lahkotno premakniti.Tako v telesu nastajajo blokade, ki onemogočijo normalno delovanje organov, hormoni norijo, ker stalno prisoten stres ruši njihovo ravnovesje. Smo v stalni tekmi s sabo, drugimi, neprestana želja po več, potreba po ugajanju,… Tekma je postal tudi sprehod, hoja v hribe, kar bi naj bila sprostitev. Kako naj bo to sprostitev če štejemo korake, merimo metre, primerjamo z včeraj, štejemo kalorije in pazimo, zelo pazimo, da upoštevamo vse diete, da je vse eko in bio v kar pa tako in tako ne verjamemo?

Seveda je jasno, da potrebujemo denar, neke meje, zmernost, včasih delamo več, stisnemo ampak kje je ta meja? Kdaj je dovolj?

“Poison is in everything, and no thing is without poison. The dosage makes it either a poison or a remedy.*”
– Paracelsus

“*Strup je v vsaki stvari, nič ni brez strupa. Doziranje odloča ali bo to strup ali zdravilo.” Paracelsus

V večini primerov nas samo telo že vnaprej opozarja, da nekaj ni vredu. Kaže se v obliki slabega počutja, brezvoljnost, razdražljivosti. To sprejmemo pod pretvezo, da tako pač je. Neukrepanje pa stvari le stopnjuje in pojavijo se bolečine, bolezni. Boli glava, začnejo se migrene, menstruacije postajajo vse bolj boleče, želodec je občutljiv in razdražen,… Najde se tableta, ki vsaj delno omili težave ali pomaga za kakšen dan, dva in bolečina se vrne in spet ponovimo. Nekako se navadimo živeti z bolečino, jo sprejmemo. Uradna medicina je naravnana k lajšanju posledic in ne iskanju vzroka. Nikakor ne zavračam uradne medicine, je še kako potrebna. Vendar za uspešno okrevanje, odpravo bolečine in ozdravitev potrebno najti vzrok za nastalo situacijo. Brez odprave vzroka se ves čas vrtimo v začaranem krogu. To pa lahko pripelje do hujših bolezni, avtoimunih bolezni, raka,…

Evropska tradicionalna medicina (ETM) je starodavna umetnost zdravljenja stara tisočletja. Temelji na celostnem/holističnem pristopu k zdravju človeka. Vsebuje določene elemente kitajske, tibetanske tradicionalne medicine (akupresura, ventuze, moksa,…), ki pa so prilagojeni nam, evropejcem. Fitoterapija, ki je vključena vsebuje rastline in njihove izvlečke iz našega okolja, rastejo pri nas.

ETM temelji na iskanju vzrokov za nastanek določenega stanja v telesu. Vzrok za nastanek bolezni je ponavadi le eden – porušeno ravnovesje v telesu. Če nismo v ravnovesju, fizično in čustveno v telesu nastajajo blokade. Te blokade ovirajo energijsko pretočnost telesa in tam nastane težava, ki se ponavadi kaže v obliki bolečine, vnetja, bolezni. Kot sem že omenila pa to kasneje pripelje do hujših težav. Nihče ne zboli kar čez noč. Vse to se v telesu dogaja precej dolgo. Težava je v tem, da si precej dolgo zatiskamo oči in ne ukrepamo. Je pa vse odvisno kako močna je energija v človeku. Nekje smo močnejši in na drugem delu šibkejši.

Rešitev je odstranitev teh blokad, ponovna vzpostavitev ravnovesja. To dosežemo tako, da najprej ugotavljamo čustveno stanje. To je izrednega pomena, ker vsako čustvo vpliva na par organov – ledvice in mehur strah, pljuča in debelo črevo žalost,… Iz tega vidimo, da so čustva in občutki, ki jih nosimo v sebi ključni. Pomembni dejavniki, ki jih je potrebno vedeti pri ugotavljanju vzroka so tudi spalne navade, zbujanje ponoči (ura), občutljivost na zunanje dejavnike, ugotavljanje prisotnosti mraza/vročine v telesu,… Vse to se odraža na našem obrazu, jeziku, urinu,… To ugotavljamo s pomočjo diagnostike obraza, urina. Upoštevati je treba vse. Šele po tem, ko vse to vemo lahko začnemo izvajati tretmaje in terapije, ki bodo popeljale k izboljšanju, ozdravitvi. V to je vklučeno: v prvi vrsti pogovor, po potrebi se vključi še hipnozo, magnetizem, masažo z ventuzami, mokso, rastlinske dodatke,… Ker smo si različni je vse prilagojeno vsakemu posamezniku posebaj.

nega duše

Za uspešnost pa je najprej pomembna ena stvar – zaupanje in vera.

Če ni zaupanja, če ni vere (v boga, vesolje, angele,… kar pač kdo verjame) je uspešnost precej slabša. Niti ne moremo pričakovati, da bo dovolj samo ena terapija. Pri tem se učimo še ene pomembne stvari, in to je potrpljenje. Iz grščine beseda paciencia, ki je sestavljena iz dveh besed – pacient, potrpljenje. Narava zdravi počasi in globoko.

100% zdravega človeka ni. Imamo dnevna nihanja, dneve ko se enostavno ne počutiš ok, se prehladiš, zboliš za angino npr., to je vse normalno. Važno pri tem je to, ali smo prehlajeni enkrat letno ali vsak mesec, se pravi pogostost teh manjših težav. Važen je tudi način kako se s tem spopadamo. Takoj posežemo po tabletah ali zaupamo in vrjamemo, da imajo rastline v sebi vse kar potrebujemo.

Skupaj lahko ustvarimo dneve brez bolečin. Pot ni hitra in lahka, je pa vsekakor vredna vsakega koraka. Vi to zmorete in jaz vas pri tem podpiram.